28 Eylül 2017 Perşembe

C'nin Tarihçesi


   
  Blog yazılarıma ilk olarak C dilinin tarihçesi ile başlamak istiyorum.

           C dili 1972 yılında Dennis Ritchie tarafından UNIX işletim sistemlerini ve PDP-11 bilgisayarlarını geliştirmek için üretilmiştir. C'nin tüm dünyada tanınması ise 1978 yılında Dennis Ritchie ve Brian Kernighan'ın yazdığı "The C programing Language" kitabı ile olmuştur.1983 yılında ANSI(American National Standards Institute) tarafından standartize edilmiş ve 2000 yılında Standart C olarak belirlemiştir. Bundan sonrada taşınabilir sistem programlama dili olarak devam eder.


          Günümüzde işletim sistemlerinin geliştirilmesinde kullanılmaktadır. C popülerliğini asemply gibi diller ile yüksek seviyeli dillerin özelliklerini üzerinde bulundurmasından kazanmaktadır.
Ayrıca nesneye yönelik programlama dilleri yani C++, Java, C# gibi ve script dilleri yani JavaScript, PHP gibi programlama dilleri C tabanlı dillerdir. C donanımdan bağımsız ve taşınabilir bir dildir. C dili verimli,basit ve güçlü yapısından dolayı yaygın kullanılan bir dildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Operatörlerin Aşırı Yüklenmesi (Overloading)

    Operatörlere bilinen özellikleri dışında başka özellikler kazandırmak mümkündür. C++ da bu işleme operatörlerin aşırı yüklenmesi adı v...