17 Şubat 2018 Cumartesi

Sınıf Tanımları

Sınıflar nesne yönelimli programlamayı destekleyen ve genellikle kullanıcı tanımlı türler olarak adlandırılan C++' nın merkezi özelliğidir.
Bir sınıf, bir nesnenin biçimini belirtmek için kullanılır ve veri gösterimini ve bu verileri tek bir düzgün pakete dönüştürmek için kullanılan yöntemleri birleştirir. Bir sınıftaki veri ve işlevlere sınıf üyeleri denir.
Bir sınıf tanımladığınızda, bir veri türü için bir plan tasarlarsınız. Bu aslında herhangi bir veriyi tanımlamaz, ancak sınıf adının anlamını, yani sınıfın bir nesnesinin neye sahip olacağını ve böyle bir nesneyle ilgili hangi işlemleri gerçekleştirebileceğini tanımlar.
Bir sınıf tanımı , sınıf isminin ardındaki anahtar kelime class başlar ; ve bir çift kıvrımlı parantezle devam eder. Bir sınıf tanımı, noktalı virgül veya bildirimlerin bir listesi ile izlenmelidir.
Public: Fonksiyona sınıf içinden ve sınıf dışından erişime izin verir.Ayrıca Kalıtım ile aktarılır.

Private: Bu erişim belirteci işaretlenen öğeye sadece sınıfın içinden erişilebileceği anlamına gelir. Ve bu öğeler kalıtım yoluyla aktarılmaz..

Protected: Bu erişim belirteci işaretlenen öğeye sadece sınıfın içinden erişilebileceği fakat alt sınıflara aktarılabileceği anlamına gelmektedir.


Extends: Eğer sınıfımız başka bir sınıfın alt sınıfı olacaksa extends anahtar sözcüğü ile aktarılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Operatörlerin Aşırı Yüklenmesi (Overloading)

    Operatörlere bilinen özellikleri dışında başka özellikler kazandırmak mümkündür. C++ da bu işleme operatörlerin aşırı yüklenmesi adı v...